+36 70/509-6573 +36 20/392-4169 info@relaxbogacs.hu

Látnivalók

 

Cserépi úti pincesor

Bogács a Bükkaljai Borvidék egyik legjelentősebb központja. A Bükk vonulata észak felől védi meg a hideg szelektől, és kedvező mikroklíma alakul ki a déli, délnyugati lejtőkön. A termőhelyi adottságok kiválóak. A Bükkalja borai hasonlóak az egriekhez, de valamivel magasabb a savtartalmuk. A borok száraz és félszáraz minőségben készülnek, de az újabb fajtákból félédes borok is megtalálhatóak.

 

 

Bogácsi termálfürdő

A kőolajkutatással feltárt 72 celsius fokos termálvizet 480 méter mély kutakból nyerik. Ezen természeti adottság kihasználásával létesült a termálfürdő, mely medencéivel télen-nyáron várja vendégeit. A fürdő területén hat gyógyvizes medence, kettő gyermekpancsoló, egy feszített víztükrű úszómedence, valamint egy Jurta medence áll a vendégek rendelkezésére. Ezen felül egy EU szabványos játszótér is található a kültéri részen.

 

 

Szent Márton Műemléktemplom

A község 1248-as írásos említésekor már állt a Szent György tiszteletére emelt templom. A mai templom egy egy régebbi templomnak az alapjára épült, az építés pontos ideje ismeretlen. A főoltáron ívül ekkor két mellékoltára volt, az egyik Szent Mihály tiszteletére, a másik Mindenszentek tiszteletére.

 

Bogácsi Horgásztó

Borsod megye déli részén a Bükk hegység lábánál folyik a Szoros-patak melyet völgyzáró gáttal megszelídítve mesterséges víztározó kialakításával alkalmassá tettek a horgászcélú felhasználásra. A Szoros patakból a Bogács község fölötti 20 hektáros horgásztó került évtizedekkel ezelőtt kialakításra. A fő cél valószínűleg nem a horgásztó kialakítása volt, inkább az, hogy a Bükkből alkalmanként lezúduló nagy mennyiségű csapadékvíz ne öntse el Bogácsot, és Mezőkövesdet illetve ne emelje meg ott indokolatlanul a talajvíz szintjét.

 

Bogácsi Tájház

A Bogácsi Tájház egy 19. századi, szoba-konyha-kamra beosztású parasztházban kapott helyet, melyhez kecskeistálló csatlakozik. A tájház a földnélküli parasztemberek életkörülményeit mutatja be.A bogácsi palóc népviselet, öltözet is megtalálható a kiállítási darabok között. A tájház a 19. század végén kialakult háromhelyiséges parasztház.