+36 70/509-6573 +36 20/392-4169 info@relaxbogacs.hu

Bogács strand: ahol nem csak a fürdőzés élmény!

A bogácsi strand hat gyógyvizes, két gyermek- és egy úszómedencével, valamint csúszdaparkkal várja a fürdőzőket a nyári szezonban. A nyári szezon a bogácsi fürdőben május 1-jén kezdődik és szeptember 30-án zárul. De nem csak a szezonban érdemes Bogácsra látogatni, hiszen szezonon kívül is üzemel a termálfürdő négy gyógyvizű medencéje, amely közül az egyik medence fedett.

A bogácsi gyógyvíz. Mire ajánlják a bogácsi termálfürdő vizét?

A bogácsi gyógyvizet közel fél évszázada tárták fel. A 76°c-os kénes gyógyvíz 500 méter mélyről tör a felszínre. A bogácsi gyógyvíz ásványianyag-tartalma szerint kalcium magnézium hidrogén-karbonátos.  A bogácsi gyógyvizet főként a mozgásszervi és keringési problémák megelőzésére és kezelésére ajánlják, de számos más területen is kifejti jótékony hatását. Többek között alkalmazható nőgyógyászati, prosztata-, epe- és májbetegségeknél, gyomorhurut esetében, továbbá bőrlazító, oldó hatásánál fogva a bőrbetegségek több alakjánál nagyszerűen hasznosítható. Ellenjavallatokról és a termálvíz összetételéről bővebben itt olvashat: http://www.bogacsitermalfurdo.hu/index.php/a-furdo/a-gyogyviz

A gyógyvízen túl számos, az OEP által is támogatott kezeléssel segítik a gyógyulást.

Gyógymedencék a bogácsi fürdőben

A nagy gyógymedence 6 éves kortól használható, vízhőfoka 35-37 °C. Specialitása a medence 60 százalékát befedő, bogácsi kővel kirakott oszlopok által tartott, UV-szűrős védőtető; nyakzuhany (dögönyöző). A gyógyvizes medencék ? ahogy általában ? nem vízforgatósak. Az ikermedence egymáshoz épült két medence csak a vízhőmérsékletben különbözik, vízhőfokuk 35, illetve 37 °C.

. A két részből álló “pillangó” medence különleges formájú, két szimmetrikus részből álló medence, az egyikben jakuzzival.

A fürdőzés élmény a gyermekeknek, családoknak. Csúszdapark a bogácsi strandon!

A kicsiket két gyermekmedence várja a bogácsi strandon vízi játszótérrel.  Vizes alagút, vízköpő teknősbéka, vízi gomba, billenő ?dögönyöző” vödör szórakoztatja a legkisebbeket. A gyermekmedence legnagyobb élményforrása a gömbcsúszda. A strandolás élményét játszótér, strandröplabda pálya, vízen járó labda, vízi foci teszi még teljesebbé. A gyerekeknek, fiataloknak remek szórakozást kínál a csúszdapark a nyári szezonban, ahol akár 9 méter magasból indulva, örvénylő vízben pördülve vagy csúszógumin csúszva landolhatnak végül a medencében.

Wellness, masszázs a bogácsi fürdőben

Kényeztető, professzionális masszázs vehető igénybe a fürdőben az egészség megőrzése érdekében. A masszázs során nemcsak az ember teste, de a lelke is felüdül. A relaxációt fokozzák az aromaterápiás masszázsok. A szépségkezelések pedig a hosszú távú megújulást is szolgálják.

Apartmanok a bogácsi strand közelében

Minden évszakban egészséges, pihentető időtöltést biztosít a bogácsi strand. A strand közelében található apartmanjainkban tud pihenni a strandolás, fürdőzés után. A Relax Bogács Apartman mindössze 5 perc sétára található a bogácsi strandtól. Kényelmes, tágas apartmanokkal és nagy füvesített kert fogadja a vendégeinket. Tekintse meg apartmanjainkat, várjuk szeretettel Bogácson!